Zapečená hruška se sýrem a ořechy

Příprava: 15 minut | Tepelná úprava: 20 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 6

Nutriční informace na 1 porci:
239 kcal, 11 g bílkovin, 12 g sacharidů, 19 g tuků

3 střední tvrdší hrušky (3× 130 g)
200 g ricotty
200 g nivy
40 g vlašských ořechů
1 lžička čerstvého tymiánu

Troubu předehřejte na 180 °C. Vlašské ořechy a tymián si nasekejte
nahrubo. Hrušky rozpulte a vydlabejte
jádřince – každou hrušku vydlabejte
trochu hlouběji, aby se do ní vešla alespoň 1 lžíce náplně.
Připravte si náplň: nivu rozmačkejte v misce vidličkou a smíchejte
ji s ricottou.
Pokud vám niva nepůjde zpracovat, rozmixujte obě
ingredience ve stolním mixéru. Výslednou směsí naplňte střed všech
hrušek, hrušky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, posypte
nasekanými vlašskými ořechy a plech vložte do předehřáté trouby.
Hrušky pečte 15–20 minut při 170–180 °C. Upečené hrušky posypte
nasekaným tymiánem a podávejte.