Hlívové řízky

Příprava: 15 minut | Tepelná úprava: 15 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 2

Nutriční informace na 1 porci:
189 kcal, 11 g bílkovin, 19 g sacharidů, 7 g tuků

150 g hlívy ústřičné
50 g kukuřičné strouhanky
2 vejce
sůl
pepř

Troubu předehřejte na 170 °C. Hlívu umyjte, odkrojte kořeny s hlínou
a větší klobouky rozpulte. Připravte si 2 hluboké talíře. Do jednoho
nasypte kukuřičnou strouhanku a ve druhém vyšlehejte vejce se špetkou
soli a špetkou pepře. Hlívu pak obalujte nejprve ve vajíčku a teprve
poté ve strouhance, aby strouhanka na kluzkém povrchu dobře držela.
Obalené kousky hlívy pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Plech přemístěte do trouby a hlívu pečte 12–15 minut při 170–180 °C
dozlatova.