Salát z černé čočky

Příprava: 20 minut | Tepelná úprava: 30 minut |Příprava: 20 minut | 

Nutriční informace na 1 porci:
164 kcal, 12 g bílkovin, 23 g sacharidů, 2 g tuků

200 g černé čočky v suchém stavu
10 g čerstvého koriandru
50 g sušených rajčat
50 g čerstvých rajčat
50 g červené cibule (1 cibule)
šťáva z 1 limetky
sůl
pepř

Čočku uvařte doměkka (zhruba 30 minut). Koriandr nasekejte nadrobno
společně s rajčaty, cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a vše
smíchejte s uvařenou čočkou. Salát dochuťte solí, pepřem a šťávou
z limetky a podávejte.
TIP: Pokud nemáte po ruce čerstvý koriandr, nahraďte uvedené
množství ½ lžičky sušeného anebo směsí sušeného oregana a mletého
kmínu. Popřípadě do salátu přidejte jakoukoliv bylinku, kterou máte
na zahrádce.
TIP testérů: přidat do salátu ještě kapary
pro zvýraznění chuti.