Mrkvové gnocchi s ricottou

Příprava: 25 minut | Tepelná úprava: 20 minut | Obtížnost: střední | Počet porcí: 4

Nutriční informace na 1 porci:
360 kcal, 17 g bílkovin, 42 g sacharidů, 13 g tuků

450 g mrkve
200 g celozrnné špaldové mouky hladké
2 žloutky
1 lžíce kukuřičného škrobu
5 g čerstvé šalvěje
200 g ricotty
40 g dýňových semínek
sůl
pepř

Mrkev povařte v osolené vroucí vodě – stačí 10–12 minut, jen aby šla
lépe nastrouhat. Poté mrkev nastrouhejte najemno, nechte vystydnout
a smíchejte s moukou, žloutky, škrobem, špetkou soli a špetkou pepře.
Vypracujte nelepivé těsto (pokud se lepí, přidejte trochu mouky) a dejte
ho na 10 minut odležet.
Odleželé těsto propracujte rukama, aby s ním šlo lépe manipulovat.
Z těsta vyválejte asi 2 cm široké válečky, ze kterých nožem odkrajujte
2–3cm špalíčky.
Připravené špalíčky pak už jen vařte v osolené vroucí vodě zhruba
7–8 minut doměkka.
Hotové gnocchi podávejte s čerstvou šalvějí (případně jinou dostupnou
bylinkou), ricottou a dýňovými semínky.
TIP: Do těsta můžete přidat ještě strouhaný parmazán.
Na 1 porci stačí 10–15 g.

 

Sdílet povoleno