Lilkové rolky s kuskusem

    

Nutriční informace na 1 kus:
52 kcal, 3 g bílkovin, 6 g sacharidů, 3 g tuků

Příprava: 15 minut | Tepelná úprava: 55 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 20 kusů

1 kg lilku (zhruba 2 větší kusy)
100 g celozrnného kuskusu
v suchém stavu
80 g sušených rajčat v oleji
1 lžička sušené bazalky
1 hrst čerstvé bazalky
1 lžíce citronové šťávy
150 g sýru feta
sůl
pepř

Lilek nakrájejte na co nejtenčí plátky (zhruba 3 mm silné) – nám
vystačilo uvedené množství lilku na zhruba 20 plátků. Rozehřejte
si grilovací
pánev, obyčejnou pánev nebo gril a plátky opékejte na
mírném plameni do změknutí (1–1,5 minuty z každé strany); pánev
přitom dobře hlídejte, jelikož plátky jsou tenké a mohly by se snadno
přichytit.
Následně si připravte náplň. Kuskus zalijte 300 ml vroucí vody a nechte
všechnu vodu vsáknout (potrvá to zhruba 5–10 minut). Mezitím si nakrájejte
na kostičky sýr feta a nasekejte nahrubo sušená rajčata a čerstvou
bazalku. Všechny tyto ingredience společně s uvařeným kuskusem
přemístěte do mísy, přidejte citronovou šťávu a sušenou bazalku, vše
společně smíchejte a hotovou náplň dochuťte solí a pepřem.
Přichystejte si opečené lilkové plátky, doprostřed každého plátku dejte
kuskusovou náplň a plátek zarolujte. Pokud budete výsledné rolky
stavět přímo na spoj obou konců plátku, neměly by se rozmotávat –
pokud vám ale některá rolka nebude držet pohromadě, propíchněte
ji párátkem.