Kedlubnová polévka

Polévka z první jarní zeleniny. Ano, právě kedlubna obsahuje vitamin B, C a je bohatá na vlákninu, fosfor, železo, zinek, jód, hořčík, poměrně dost selenu a síru. Jde tedy o velice zdravou surovinu například na přípravu zdravé, přitom chutné jarní polévky.

Ingredience:
3 ks bio kedlubny
3 ks bio brambor
3 ks stroužky bio česneku
1 ks bio cibule
1 l bio zeleninového vývaru
1 kelímek bio smetany
3 lžíce bio másla
špetka muškátového oříšku
pepř
sůl

Postup:

  1. Kedlubny a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Poté si připravte na jemno nakrájenou cibulku, kterou smažte na másle dozlatova.
  3. Přidejte kedlubny a brambory, a ještě chvíli smažte, dokud i zelenina nepustí barvu.
  4. Přidejte vývar a vařte, dokud směs nezměkne.
  5. Asi po čtvrt hodině polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  6. Zjemněte smetanou, přidejte prolisovaný česnek, okořeňte muškátovým oříškem a dochuťte solí a pepřem.