Hovězí kebab na špejli

Příprava: 25 minut | Tepelná úprava: 25 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 9 kusů

Nutriční informace na 1 kus:
153 kcal, 11 g bílkovin, 3 g sacharidů, 11 g tuků

Na kebaby:
9 špejlí
120 g bílé cibule
500 g kvalitního mletého hovězího masa
30 g čerstvého koriandru
2 lžičky mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
3 stroužky česneku
1 lžička soli
½ lžičky pepře
Na dresink:
200 g zakysané smetany (12 % tuku)
1 hrst čerstvé máty (nasekané nahrubo)
1 stroužek česneku (utřený)
1 lžíce limetkové šťávy
½ lžičky sušeného chilli
sůl
pepř

Troubu předehřejte na 180 °C. Nejprve si připravte masovou směs
na kebaby. Česnek utřete a cibuli a koriandr nasekejte najemno. Vše
přemístěte do mísy a smíchejte s mletým hovězím masem, mletou paprikou,
mletým kmínem, solí a pepřem. Rukama vypracujte kompaktní
směs a dejte ji na 5 minut odležet.
Mezitím si připravte dresink. V misce smíchejte zakysanou smetanu,
nasekanou mátu, utřený stroužek česneku, špetku soli, špetku pepře,
chilli a limetkovou šťávu. Hotový dresink dejte vychladit do lednice.
Připravte si 9 špejlí a masovou směs. Ze směsi tvarujte na špejlích
válečky a výsledné kebaby pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Až zpracujete všechnu masovou směs, přemístěte plech s kebaby
do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut při 170–180 °C.
Upečené kebaby podávejte s vychlazeným dresinkem.