Čedarové krekry s batáty

Příprava: 35 minut | Tepelná úprava: 15 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 10

Nutriční informace na 1 porci:
84 kcal, 4 g bílkovin, 12 g sacharidů, 2 g tuků

150 g celozrnné špaldové mouky hladké
1 lžička mleté sladké papriky
50 g cheddaru (strouhaného)
100 g batátového pyré*
2 lžíce studené vody
½ lžičky soli
½ lžičky pepře

Troubu předehřejte na 180 °C. Všechny uvedené ingredience
přemístěte do výkonného mixéru (popřípadě zpracujte řádně rukama).
Těsto mixujte po krátkých intervalech tak dlouho, dokud se nepropojí
a nezačne se lepit na ostří nože. Mixér vypněte, těsto opatrně přendejte
do větší mísy a dejte na 15 minut chladit do lednice.
Poté těsto rozválejte na pomoučeném vále na zhruba 2 mm silnou
placku. Rádýlkem nebo nožem placku rozkrájejte na čtverce (nebo
jiné tvary dle libosti) a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Plech přemístěte do předehřáté trouby a pečte 15 minut
při 170–180 °C.