Batátová polévka na kari

Příprava: 25 minut | Tepelná úprava: 20 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 6

Nutriční informace na 1 porci:
195 kcal, 5 g bílkovin, 33 g sacharidů, 5 g tuků

1 lžíce olivového oleje
1 bílá cibule
2 stroužky česneku
1 lžička kari koření
½ lžičky mletého římského kmínu
700 g batát
500 ml zeleninového vývaru
100 ml tuhé části kokosového mléka
z plechovky
1 hrst čerstvé petrželky k podávání
sůl
pepř

Cibuli nakrájejte najemno a česnek na plátky. Batáty oloupejte
a ostrým nožem nakrájejte na malé kostky. V hrnci na středním plameni
rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte cibuli a opékejte ji po dobu
3–4 minut. Poté přidejte plátky česneku, římský kmín a kari a vše restujte
2 minuty.
Následně do hrnce přidejte batáty a restujte 5 minut. Po této době
vyndejte z hrnce pár orestovaných batát a schovejte si je stranou na
ozdobu. Zbylou směs v hrnci zalijte 500 ml zeleninového vývaru,
hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte 15–20 minut do změknutí batát.
Poté hrnec odstavte a polévku nechte trochu vychladnout. Pak do ní
přidejte kokosové mléko a rozmixujte ji tyčovým nebo stolním mixérem
dohladka. Polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte s orestovanými
batátami a čerstvou petrželkou.