Zapečený chřest s mozzarellou

Příprava: 10 minut | Tepelná úprava: 11 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 6

Nutriční informace na 1 porci:
145 kcal, 14 g bílkovin, 12 g sacharidů, 11 g tuků

600 g zeleného chřestu
100 g suchého celozrnného pečiva
300 g mozzarelly
30 g petržele
30 g medvědího česneku
kůra z 1 citronu
sůl
pepř

Troubu předehřejte na 220 °C. Chřest si očistěte, vložte do zapékací
mísy, poklaďte nastrouhanou mozzarellou, osolte, opepřete a dejte
zapéct do předehřáté trouby na 10 minut.
Než se chřest upeče, připravte si strouhanku. Do mixéru dejte pečivo,
petržel, medvědí česnek, špetku soli, špetku pepře a citronovou kůru.
Vše důkladně promixujte.
Hotovou strouhankou zasypte zapečený chřest a dejte ještě na 1 minutu
prohřát do trouby.
TIP testérů: Testérka Katka zakápla zapečený chřest trochou citronové
šťávy.