Rajčata s ricottou

Příprava: 20 minut | Tepelná úprava: 20 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 2

Nutriční informace na 1 porci:
374 kcal, 16 g bílkovin, 18 g sacharidů, 30 g tuků

350 g cherry rajčat
3 menší červené cibule
2 stroužky česneku (utřené)
1 lžíce olivového oleje
250 g ricotty
80 g balkánského sýru
½ lžičky sušeného tymiánu
½ lžičky sušeného rozmarýnu
pepř

Troubu předehřejte na 180 °C. Rajčata rozpulte a cibule nakrájejte na
měsíčky. Obojí smíchejte v misce s tymiánem, rozmarýnem, olivovým
olejem a utřeným česnekem. Směs rozprostřete na plech vyložený
pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 20–25 minut
při 170–180 °C.
Mezitím si společně rozmixujte ricottu, balkánský sýr a špetku pepře.
Vzniklou směs nechte vychladit v lednici, než se dopečou rajčata. Poté
si připravte 2 servírovací talíře, rozdělte do nich vychlazenou ricottovou
směs a posypte upečenými rajčaty.
TIP testérů: Testérka Dagmar doporučuje rajčata s ricottou podávat
s čerstvou topinkou z kváskového chleba.